Herinneringsvideo

Herinneringsvideo | framedvideostudio.nl

Herinneringsvideo’s maken is mijn vak. Wanneer het mogelijk is de Herinneringsvideo al vóór het overlijden van uw dierbare te maken is dit van grote toegevoegde waarde. Dit is vaak een heftige periode. Tijdens de laatste weken gebeuren soms mooie momenten om nog samen te beleven. Er wordt veel met elkaar gesproken en er worden herinneringen opgehaald. Deze momenten zijn heel speciaal voor alle betrokkenen en wil niemand missen. Wanneer de herinneringsvideo voor het overlijden samen gezien kan worden zult u de blik in de ogen nooit vergeten. Het is heel bijzonder om dit te mogen en kunnen maken. Voor familie, vrienden en bekenden, die eventueel niet allemaal bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn, is de herinneringsvideo ook een blijvende herinnering om te koesteren. Herinneringsvideo’s kunnen ook in de dagen tussen het overlijden en de uitvaart gerealiseerd worden.

Arjan Buis

Framedvideostudio
Herinneringsvideo, herinneringen op video

Bij het overlijden van iemand ontbreekt het vaak aan tijd of mogelijkheden om zelf een goede herinneringsfilm te maken. Een bijzonder eerbetoon aan de overledene blijft dan vaak achterwege.

Wij nemen deze taak graag voor u uit handen. Wij maken een professionele herinneringsvideo die voor u en andere nabestaanden een mooie herinnering aan de overledene blijft.

De door u aangeleverde foto’s en/of videobeelden worden met zorg verwerkt in de Herinneringsvideo. U kunt uw keuze maken uit de voorbeeldvideo’s waarna wij het door u gekozen voorbeeld aanpassen met de door u aangeleverde beelden. Hierbij kan zelfgekozen muziek worden aangeleverd maar u kunt de muziekkeuze ook aan ons overlaten.

De Herinneringsvideo kunt u bijvoorbeeld vertonen tijdens de uitvaartplechtigheid om het beeld van de overledene dat wellicht ook met woorden geschetst wordt te verrijken of te illustreren. Beelden spreken nog meer tot de verbeelding dan woorden.

Na de uitvaart is de Herinneringsvideo een mooie blijvende herinnering die u altijd terug kunt kijken.

In een Herinneringsvideo wordt het leven van iemand in beeld gebracht. De Herinneringsvideo bestaat uit bestaand foto- en/of videomateriaal dat wordt gemonteerd met bijpassende muziek, eventueel met teksten.

Hieronder vindt u de tarieven voor een Herinneringsvideo als fotopresentatievideo en een foto-/videopresentatie op maat. Bij een foto-/videopresentatie gaat het om een mix van foto’s en video’s. Heeft u andere wensen of wilt u bijvoorbeeld een langere Herinneringsvideo, dan is dat in overleg uiteraard ook mogelijk. Geef aan wat uw wensen zijn en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Dekt de uitvaartverzekering de kosten van een Herinneringsvideo?

De dekking van de uitvaartverzekering hangt af van de polis die is afgesloten. Het kan zijn dat de uitvaartverzekering de kosten voor de Herinneringsvideo dekt. Informeer hiervoor bij de betreffende verzekeraar. U ontvangt van ons altijd een factuur die u bij de verzekeraar kunt indienen.

Herinneringsvideo, Hoe werkt het?

Als u een Herinneringsvideo wilt laten maken, neemt u contact met ons op via ons telefoonnummer +31 (0)6 1433 5378 en vult u ons contactformulier in of stuurt u een e-mail naar info@framedvideostudio.nl. Dit kan de uitvaartleider ook voor u doen. Na ontvangst van uw bericht nemen we nog dezelfde dag contact met u op en informeren wij u over het uploaden van de foto’s en (eventuele) video’s.

Hoe aan te leveren voor de Herinneringsvideo

Het enige wat u hoeft te doen is het aanleveren van foto’s en of video’s, de gewenste muziek, en eventueel teksten daarbij. U kunt de muziekkeuze ook aan Framed Video Studio overlaten.

De muziek voor onder de Herinneringsvideo

Het muzieknummer bepaalt de lengte van de Herinneringsvideo. U kunt elk nummer kiezen dat u wilt. We kunnen ook meerdere muziekstukken mixen. De maximale aanbevolen afspeellengte ligt rond de 5 minuten. U stuurt ons het nummer toe of u geeft aan welk muzieknummer(s) u wilt en dan regelen wij de muziek voor u.
Framed Video Studio beschikt ook over auteursrechtenvrije muziek.

De foto’s en/of video’s voor de Herinneringsvideo 

Een Herinneringsvideo bevat ongeveer 8 tot 10 foto’s/video’s per minuut. Bij een lengte van 4 minuten betreft dit dus ongeveer 32 foto’s/video’s.

U heeft de mogelijkheid om uw foto’s in een bepaalde volgorde te laten zien in de Herinneringsvideo (bijvoorbeeld chronologisch of van jong naar oud). Kiest u hiervoor? Nummer de foto’s en video’s dan op de volgende manier: begin bij 1, dan 2, enzovoort. Als u geen gewenste volgorde aangeeft, dan bepalen wij de volgorde. Heeft u andere wensen? Dat is in overleg uiteraard ook mogelijk.

Geprinte foto’s kunnen gescand worden. Hiervoor kunt u naast een scanner bijvoorbeeld de gratis telefoon-app Fotoscanner van Photomyne gebruiken.

Teksten

U kunt teksten toevoegen waardoor de video nog persoonlijker kan worden.

U geeft aan welke tekst u bij welke foto of video wenst.

Uitwisselen van de Herinneringsvideo bestanden

U kunt uw foto’s en video’s via internet toesturen
Met WeTransfer stuurt u uw foto’s of video’s via internet naar ons toe. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe u dit doet:

Wees kritisch in de keuze van de gewenste beelden.

1. Ga naar: https://wetransfer.com

2. Klik op ‘Voeg bestanden toe – of selecteer een map’. Voeg vervolgens al uw foto’s en/ of video’s toe.

3. Vul bij ‘Email naar’ info@framedvideostudio.nl in.

4. Vul bij ‘Je e-mailadres’ uw e-mailadres in.

5. Vul bij ‘Bericht’ uw naam, adres en woonplaats in.

6. Klik als laatst op ‘Versturen’.

LET OP: gebruik van WeTransfer is gratis tot 2 GB. Indien u meer data wilt versturen kunt u dat over enkele WeTransfers verdelen om zo de data toch gratis te verzenden.

Wij ontvangen vervolgens automatisch een e-mail zodat wij uw foto’s en/of video’s kunnen downloaden. Wij gaan aan de slag met de Herinneringsvideo. In de periode tussen overlijden en uitvaart ontvangt u binnen maximaal 2 dagen via WeTransfer een e-mail met een link. Via deze link downloadt u de Herinneringsvideo. Indien u voorafgaand een Herinneringsvideo wilt laten maken geschiedt oplevering in overleg.